Razie nouă, amenzi noi

Razie nouă, amenzi noi
Peste 250 de poliţişti au acţionat în perioada 4-7 aprilie pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

În cadrul acţiunii au fost constatate 16 infracţiuni, dintre care 14 fapte au fost depistate în flagrant delict. Cele mai numeroase abateri înregistrate au fost la regimul circulaţiei.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii de ordine publică au aplicat 95 sancţiuni contravenţionale, dintre care 74 de sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 21 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale altor acte normative.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea traficului, impunerea respectării normelor rutiere de către toţi participanţii la trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie. Ei au fost nevoiţi să aplice 353 sancţiuni contravenţionale, dintre care 89 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, iar 264 pentru alte abateri.

Având în vedere abaterile depistate, precum şi în scop preventiv, pentru a-i determina pe cetăţeni să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii rutieri au reţinut 23 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

În domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii economice au fost derulate activităţi specifice, astfel au fost verificate 71 societăţi comerciale, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi au fost ridicate, în vederea confiscării, produse în valoare de peste 4.000 lei.

 

Etichete
Comenteaza