Foto Razie pentru prinderea bicicliștilor beți pe drumurile din Cluj. Care a fost cea mai mare alcoolemie

Polițiștii de la Rutieră din Cluj i-au căutat în trafic pe conducătorii de biciclete și trotinete care se aventurau pe străzi sub influența alcoolului.

Contrar percepției greșite, că doar șoferii auto sunt testați, șapte bicicliști beți au fost depistați și sancționați într-un efort de a aduce disciplina în trafic.

În timpul operațiunii desfășurate între 1 și 7 aprilie, polițiștii rutieri au aplicat nu mai puțin de 288 de amenzi pentru încălcări ale regulilor de circulație ale bicicliștilor și utilizatorilor de trotinete. Cu toate acestea, aspectul cel mai alarmant a fost descoperirea concentrațiilor de alcool în aerul expirat ale unor bicicliști: 0,91 mg/l, 0,77 mg/l,  0,66 mg/l, 0,33 mg/l,  0,20 mg/l, 0,18 mg/l și 0,09 mg/l.

Totodată, oamenii legii reamintesc participanților la trafic care se deplasează cu biciclete/trotinete faptul că aceștia au obligația de a respecta prevederile legale.

Legislația în vigoare interzice deplasarea cu bicicleta pe trotuar, cu excepția cazului când pe trotuar sunt amenajate piste destinate bicicletelor. Deplasarea cu bicicleta pe trotuar în lipsa unui marcaj specific încalcă legislația rutieră.

Conducerea bicicletelor sau trotinetelor electrice sub influența alcoolului, cei în cauză se pun în pericol atât pe ei, cât și pe ceilalți participanți la trafic.

Conform prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, nerespectarea acestei norme rutiere se sancționează cu amendă cuprinsă între 990 și 1.320 de lei.

De asemenea, pentru a putea fi observați de ceilalți participanți la trafic, polițiștii recomandă bicicliștilor să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante.

Comenteaza