Razii anti-COVID în weekend. Luate la control, terasele și restaurantele din centrul Clujului

Razii anti-COVID în weekend. Luate la control, terasele și restaurantele din centrul Clujului

În acest sfârșit de săptămână, în Cluj-Napoca au fost desfășurate activități specifice, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19, în cursul nopților de sâmbătă spre duminică și duminică spre luni, în intervalul 23.00 – 03.00.

În cadrul acestora au acționat în sistem integrat polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secțiile 1-7, Biroul pentru Centrul Universitar, Biroul Rutier, Secțiile de Poliție Rurală Apahida, Baciu și Florești, alături de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi ,,Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca.

Scopul activităților a fost constituit de verificarea respectării normelor de protecție sanitară, a programului de funcționare a operatorilor economici, activitățile fiind intensificate în zona teraselor și restaurantelor din zona centrală a municipiului.

Potrivit polițiștilor, o atenție deosebită a fost acordată zonelor: Piața Muzeului, Piața Unirii, Strada Piezișă, Bulevardul Eroilor și Parcul Central din Cluj-Napoca.

În cursul celor două nopți au fost legitimate 115 persoane și controlate în trafic 47 de autovehicule.

S-a procedat la verificarea a 57 de operatori economici, nefiind înregistrate abateri aduse Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, în cadrul activitățile desfășurate în sistem integrat, au fost constatate 19 abateri ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 16 abateri aduse normelor rutiere, fiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Comenteaza