Reacția IPJ Cluj la situația de la Postul de Poliție din Fizeșu Gherlii: "O să fie modernizat în acest an"

Reacția IPJ Cluj la situația de la Postul de Poliție din Fizeșu Gherlii: "O să fie modernizat în acest an"
| Foto: Facebook / Sindicatul Europol

IPJ Cluj a ținut să menționeze faptul că din acest an Postul de Poliție din Fizeșu Gherlii o să fie modernizat. Această precizare a venit după ce Sindicatul Europol a semnalat starea deplorabilă a clădirii în care se află sediul.

"Cu privire la postarea din social media aparținând unui sindicat, prin care este descrisă starea Postului de Poliție Fizeșul Gherlii, Compartimentul Relații Publice este abilitat să precizeze următoarele:

În cursul anului 2023, a fost demarată documentația necesară pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru, respectiv pentru procedura de achiziție a serviciilor de dimensionare și montare a unor tâmplării din PVC rezistente la transfer termic și montarea unor pervaze interioare. În anul 2024, va fi derulată procedura de achiziție. A fost inițiată procedura racordării clădirii la rețeaua de gaze naturale, în scopul alocării fondurilor necesare investiției", a transmis IPJ Cluj.

Reamintim faptul că Sindicatul Europol a postat, miercuri, 17 ianuarie 2024. pe reţelele de socializare, câteva fotografii cu sediul secţiei de poliţie din localitatea Fizeşul Gherlii și a reclamat condiţiile în care poliţiştii de acolo îşi desfăşoară activitatea.

Conform sindicaliştilor, încăperile sunt "insalubre, gemurile din lemn sunt bătute în cuie, încălzirea de face cu sobă pe lemn, deşi conducta de gaz trece pe la poartă".

Polițiștii clujeni au mai menționat faptul că, în perioada 2021- 2023, au fost efectuate lucrări de investiții și reparații la sedii de poliție după cum urmează:

  • în valoare de peste 620.000 de lei, în anul 2023;
  • în valoare de peste 550.000 de lei, în anul 2022, dintre care suma de 82.550 de lei pentru înlocuirea tâmplăriei PVC la 8 posturi de poliție din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla;
  • în valoare de peste 1.100.000 de lei, în anul 2021.

"Totodată, în perioada 2020-2023, s-au montat 3 ansambluri modulare cu destinație post de poliție, în valoare de peste 364.000 de lei", au mai menționat oamenii legii.

 

Comenteaza