Realitatea TV Cluj: În cimitirul din Mănăştur nu-ţi poţi îngropa morţii din cauza unui proces VIDEO

Realitatea TV Cluj: În cimitirul din Mănăştur nu-ţi poţi îngropa morţii din cauza unui proces VIDEO
Şi-au pregătit locuri de veci, dar au aflat cu stupoare că nu le mai pot folosi. Li se întâmplă concesionarilor unor morminte din Cimitirul Mănăştur, care au primit înştiinţare de la Primărie că îngroparea morţilor pe o parcelă a fost sistată din cauza unui proces. O firmă care deţine terenul de lângă cimitir solicită strămutarea a circa 200 de locuri de veci pe motiv că sunt prea aproape de proprietatea vecină.

Mai mulţi bătrâni care au concesionate locuri de veci în Cimitirul Mănăştur din Cluj-Napoca au îngheţat când au primit înştiinţare de la Primărie că nu se mai îngroapă morţi în acea zonă. O femeie spune cu lacrimi în ochi că vrea să fie îngropată lângă fiul ei, dar municipalitatea i-a transmis că nu se mai poate acest lucru. Zoe Bulz e concesionara unuia dintre morminte: "Ca urmare a hârtiei primite de la Primărie că nu mai avem dreptul să fim îngropaţi aici, ne-am dus să ne interesăm la cimitirul central de unde am primit locurile şi am plătit pentru ele", spune ea. "Am primit răspuns că în caz de deces vom primi alt loc, pe Valea Chintăului, unde se fac acum înmormântările".

Cimitirul de pe Valea Chinteniului este la marginea Clujului, iar mulţi oameni s-au plâns că gropile sunt pline de apă. Oamenii ale căror morminte ar putea fi strămutate ameninţă că vor ieşi în stradă. Vezi ce spun aceştia, în materialul video

Reprezentanţii Primăriei spun că înhumările au fost sistate pe o parcelă de la marginea cimitirului pe motiv că o firmă s-a plâns instaţei că mormintele sunt la mai puţin de 50 de metri de terenul pe care îl deţine în zonă. "Anumite locuri de veci de pe parcela care face obiectul litigiului nu pot fi utilizate de către titularii de drept, pentru că există o ordonanţă prezidenţială care ne împiedică să dăm curs solicitărilor de înhumare pe o anumită parcelă care se învecinează cu terenul celor care au intentat procesul", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.


Potrivit purtătorului de cuvânt, municipalitatea intenţioenază construirea unui nou cimitir pe un amplasament care este în analiză.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

 

Comenteaza