REALITATEA TV Cluj: Zeci de capace de canal furate şi vândute la fier vechi, autorii sunt necunoscuţi VIDEO

REALITATEA TV Cluj: Zeci de capace de canal furate şi vândute la fier vechi, autorii sunt necunoscuţi VIDEO
Atenţie pe unde mergeţi, s-ar putea să cădeţi într-un canal. Zeci de capace de canal din Cluj-Napoca au fost furate în ultimele săptămâni pentru a fi valorificate la fier vechi. Hoţii au sustras şi capacul de lângă un loc de joacă pentru copii. În unele cazuri, s-au furat chiar şi indicatoarele de semnalizare a lipsei capacului de canal. Reprezentanţii Companiei de Apă Someş au depus numeroase plângeri la poliţie, dar hoţii nu au putut fi prinşi.

Numai în ultimele trei săptămâni au fost sustrase peste 20 de capace de canal. Potrivit reprezentanţilor Companiei de APă Someş, perioada octombrie-martie este preferată de hoţi, pentru că nopţile sunt mai lungi şi au mai mult timp să fure capacele.

"Este periculos pentru ca exact in aceasta perioada noptile sunt mai lungi", spune purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă "Someş", Lucian Croitoru. "Se fură câte 10-11 capace de pe o snigură stradă, oamenii merg pe întuneric la serviciu şi se întorc pe întuneric, există pericol şi pentru pietoni şi pentru trafic, au fost perioade de iarnă când s-au furat 20 de capace într-o singură noapte".

Montarea unui capac nou costă Compania de Apă între 300 şi 550 de lei, iar până la înlocuire zona este semnalizată. "De multe ori am păţit că s-au furat şi semnele de circulaţie cu care semnalizam cămine de pe care s-au furat capace", mai spune Croitoru.

Hoţii au furat până şi capacul unui canal de lângă un parc de joacă pentru copii, punând în pericol viaţa micuţilor. Capacul a fost schimbat recent de către angajaţii Companiei de Apă.

Oamenii se tem pentru copiii lor iar şoferii spun că îşi pot distruge maşinile din cauza hoţilor. Vezi ce spun câţiva clujeni intervievaţi de Realitatea TV Cluj, în materialul video

Compania de Apă a montat câteva capace din material neferos, dar hoţii tot au găsit ceva de furat. Noile capace de canal sunt confecţionate din compozit, care nu prezintă interes pentru hoţi - însă aceştia au început să spargă suportul acestor capace de canal pentru a extrage din el armătura din care este confecţionat.

Compania de Apă Someş a depus numeroase plângeri la poliţie, însă până acum nimeni nu a fost tras la răspundere.

Comenteaza