Recensământ 2011: Cluj-Napoca, al doilea oraş din ţară după Capitală

Recensământ 2011: Cluj-Napoca, al doilea oraş din ţară după Capitală
E oficial: suntem doar 314.000 de clujeni. Deşi populaţia a scăzut cu câteva mii faţă de recensământul de acum nouă ani, Cluj-Napoca rămâne al doilea ca număr de locuitori, după capitala Bucureşti.

Datele recensământului încheiat aseară arată că scăderi ale populaţiei s-au înregistrat în majoritatea localităţilor judeţului. Excepţie au făcut comunele Floreşti, Baciu şi Apahida, care au cunoscut creşteri semnificative la acest capitol.

Cluj-Napoca a trecut doar cu puţin peste pragul de 314.000 de locuitori. Populaţia oraşului este, însă, în scădere faţă de anii precedenţi. "După numărul de persoane înregistrate, se pare că municipiul Cluj-Napoca este al doilea mare oraş al ţării după Capitală. Faţă de recensământul din 2002, în Cluj-Napoca a scăzut populaţia, cu peste 3.400 de persoane", spune şeful Direcţiei Regionale de Statistică din Cluj, Codrea Pop.

La Cluj recensământul s-a încheiat aseară , iar acum urmează perioada de prelucrare a datelor culese pe teren. Primele rezultate parţiale vor fi comunicate abia în luna ianuarie a anului viitor.

Reporter: Claudia Romitan
Imagine: Alex Dascălu

Comenteaza