Recensământ 2022 | Câți clujeni au participat până acum / Apel al autorităților pentru a primi recenzorii

Recensământ 2022 | Câți clujeni au participat până acum / Apel al autorităților pentru a primi recenzorii
| Foto: Facebook.com/PrefecturaCluj

Aproximativ 70% dintre cetățenii care figurează ca fiind domiciliați pe raza județului Cluj au participat, până în prezent, la Recensământul obligatoriu al Populației și al Locuințelor 2021, amânat pe anul acest din cauza pandemiei.

Reprezentanții mai multor administrații locale care au un ritm scăzut de progres în derularea recensământului au fost convocați să participe la o ședință de lucru, alături de Emilia Negrilă, directorul Direcției Județene de Statistică Cluj, coordonată de Tasnádi István Szilárd subprefectul, județului Cluj.

„Având în vedere reticența cetățenilor în comunicarea cu recenzorul și dificultatea de sincronizare cu acesta, Comisia Centrală pentru recensământul populației și al locuințelor 2021 a adoptat hotărârea nr. 11 din 4 iulie 2022, prin care se pot crea puncte fixe de recenzare, în funcție de necesitățile identificate, pe raza unităților administrativ-teritoriale.

Facem un apel către cetățeni pentru a primi recenzorii autorizați și a oferi datele necesare pentru completarea chestionarelor și a evita posibile sancțiuni contravenționale, ca urmare a refuzului recenzării”, au transmis reprezentanții Prefecturii Cluj.
 

Comenteaza