"Recensământ de probă" în Cluj-Napoca şi alte 3 localităţi. Vezi unde

"Recensământul de probă" al populaţiei are loc şi în Cluj, în patru localităţi.

Este vorba de Cluj-Napoca, Mera, Cojocna şi Coruşu, conform Direcţiei Regionale de Statistică din Cluj.
"Recensământul de probă" are loc între 7 şi 16 mai, iar cel oficial este programat între 22 şi 31 octombrie. Este prima dată în România când este organizat un astfel de test şi se desfăşoară în toate judeţele, în reşedinţa de judeţ şi în trei sectoare din mediul rural.

"În plus faţă de recensămintele anterioare, Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor din acest an, primul ce are loc după accederea României în Uniunea Europeană, oferă în planul Uniunii datele şi informatiile necesare cunoaşterii potenţialului uman al întregii comunităţii europene, cu informaţii relevante privind mişcarea migratorie a acesteia între diferitele ţări membre şi în afara uniunii, cu un accent special asupra populaţiei în vârstă de muncă. Este motivul pentru care Regulamentul Comisiei, documentul în baza căruia se organizează recensămintele naţionale, a stabilit ca în toate ţările membre recensământul să se desfăşoare în aceleaşi an - 2011, ceea ce oferă premizele comparabilităţii la nivel comunitar", explică reprezentanţii Direcţiei Regionale de Statistică din Cluj.

Recensământul din acest an costă aproximativ 193.000 mii lei şi peste 120.000 de persoane angajate numai pentru operaţiunile de înregistrare în teren.

Comenteaza