“Rechinii” fac bani pe ruta Cluj - Floreşti

“Rechinii” fac bani pe ruta Cluj - Floreşti
Tot mai mulţi şoferi fără autorizaţie de taximetrişti, aşa-numiţii “rechini”, fac bani frumoşi pe ruta Cluj - Floreşti.

Afacerea înfloreşte din cauza preţurilor mari la transportul în comun şi a faptului că autobuzele circulă rar. Chiar şi o echipă REALITATEA TV Cluj a primit o ofertă de transport către Floreşti.

Abia am ajuns în staţia de autobuz şi deja am fost abordaţi de câţiva "rechini". Preţul unei călătorii se stabileşte pe loc, în funcţie de numărul pasagerilor. "Nu opreşte aici, dar vă duc eu. Costă 10 lei. Mai scump decât cu autobuzul, dacă mai aşteptaţi şi sunteţi trei e mai ieftin, 4 lei", spune unul dintre aceştia. Tot 4 lei costă şi o călătorie cu transportul în comun, doar că autobuzele vin o dată pe oră şi nu întotdeauna găseşti loc pe scaun. O comparaţie cu preţul unei călătorii cu taximetrul este aproape inutilă. Un drum cu un taxi autorizat de la ieşirea din Mănăştur până pe strada Eroilor din Floreşti costă în medie 12 lei.

Omul care ne-a abordat ne asigură că afacerea sa este una de succes. Locuitorii din Floreşti recunosc că sunt nevoiţi să circule uneori şi cu astfel de maşini. Reprezentanţii Primăriei Floreşti susţin că instituţia nu se poate implica. "Am avut şi noi sesizări în acest sens. Până la urmă, este vorba despre concurenţă neloială pentru cei care plătesc dări la stat, de exemplu, taximetriştii", a declarat Horea Şulea, viceprimarul comunei. În schimb, poliţia afirmă că este la curent cu fenomenul.

(D.E.)

 

Etichete
Comenteaza