Recipiente pentru colectarea hainelor vechi, în Cluj; îmbrăcămintea ajunge la nevoiaşi

Recipiente pentru colectarea hainelor vechi, în Cluj; îmbrăcămintea ajunge la nevoiaşi
Clujenii vor putea dona hainele vechi, dar şi încălţămintea pe care n-o mai folosesc, pentru ca acestea să ajungă la cei mai săraci. Un număr de 50 de recipiente vor fi amplasate în oraş, în toate cartierele.

Amplasarea containerelor este obiectul unei asocieri între asociaţia Caritas Eparhial greco-catolică, şi respectiv Primăria Cluj-Napoca. "Metoda e alicată cu succes în alte ţări din vestul Europei, dar şi din America de Nord", spune primarul interimar Radu Moisin. Obiectele colectate astfel vor fi duse la o firmă cu care asociaţia are contract, iar cele care nu vor putea fi refolosite vor fi sortate şi reciclate penrtu ca produsul să devină materie primă. Între locurile unde vor fi amplasate containerele se numără strada Câmpului, Calea Floreşti, zonele Pasteur sau Big, dar şi piaţa Hermes.

Adrian Avram, directorul asociaţiei Caritas, spune că este vorba şi de un transfer de experienţă. "În bisericile din ţările vestice, dezvoltate, se practică acest gen de colectare, care are un dublu scop - de a veni în întâmpinarea nevoiaşilor şi de a găsi o oportunitate de fund-raising", spune el. Acesta se referă la posibilitatea ca textilele care nu mai pot fi folosite să fie transformate în materie primă, de către o firmă specializată.

Containerele vor fi amplasate în cel mult trei săptămâni.

Comenteaza