RECOMANDARE 2012 Soţii Apostu au deschis trei procese pentru recuperarea banilor blocaţi de DNA

RECOMANDARE 2012 Soţii Apostu au deschis trei procese pentru recuperarea banilor blocaţi de DNA
Încercarea soţilor Apostu de a recupera banii pe care DNA a pus sechestru, pe motiv că provin din mită, a eşuat la Curtea de Apel Mureş. Însă, fostul primar şi soţia sa au deschis încă două procese cu acelaşi scop.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, după arestarea lui Sorin Apostu şi declanşarea cercetării penale faţă de soţia acestuia, Monica Apostu, şi sechestrarea sumei de 358.326 de lei, în vederea confiscării speciale.

Banii se aflau în contul cabinetului de avocatură al Monicăi Apostu, procurorii acuzând că suma provine din mita pe care fostul primar ar fi primit-o de la oamenii de afaceri Aspazia Droniuc şi Călin Stoia. Concret, banii reprezentau contravaloarea unor contracte de consultanţă juridică pe care Droniuc şi Stoia le-au semnat cu cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu. Însă anchetatorii spun că acele contracte erau fictive şi nu aveau decât rolul de a masca mita primită de fostul primar al Clujului. A doua lovitură a venit odată cu hotărârea de condamnare a denunţătoarei Aspazia Droniuc, prin care s-au anulat şi contractele încheiate de aceasta cu cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu.

Soţii Apostu au atacat pe trei direcţii pentru a recupera banii, decizia fiind luată după ce Curtea de Apel Mureş a dispus, prin hotărârea de condamnare a Aspaziei Droniuc, faţă de care s-a disjuns dosarul principal, anularea contractelor de asistenţă juridică pe care firma acesteia, Groupe Frarom Agent de Asigurare, le-a încheiat cu cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu.

Articol publicat pe 20 noiembrie 2012. Citiţi articolul integral AICI.

Comenteaza