RECOMANDARE Pălărie făcută în Cluj pentru nunta prinţului William

RECOMANDARE Pălărie făcută în Cluj pentru nunta prinţului William
O clujeancă a creat pălăria contesei Anna Kalnoky, invitată la nunta prinţului William al Marii Britanii cu Kate Middleton.

Una dintre invitatele de marcă din România la nunta regală din Anglia a ales să îşi creeze pălăria pentru căsătoria prinţului William cu Kate Middleton, în Cluj-Napoca. Marta Rusu este una dintre cele mai cunoscute pălăriere şi creatoare de costume pentru teatrele din România.

Într-o curte interioară, vizavi de Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, într-un micuţ atelier de croitorie şi de închiriere costume, clujeanca Marta Rusu a conceput unul dintre "must have"- urile în ceea ce priveşte vestimentaţia pentru nunta regală de la Londra. Femeia a fost contactată de contesa Anna Kalnoky - una dintre cele cinci persoane din România invitate la ceremonie - să îi creeze o pălărie cu totul deosebită. "Am primit pălăria şi este foarte frumoasă. Am avut nevoie de o pălărie mai specială şi m-am interesat unde aş putea să mi-o fac. Mi s-a spus că doamna Marta lucrează pentru teatre din toată ţara", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, contesa Anna Kalnoky, care locuieşte în Micloşoara, judeţul Covasna. Pălăria comandată de contesă se va asorta cu ţinuta acesteia în Londra. "Am cumpărat material organza şi alte două materiale din care este făcută şi rochia", a spus contesa. Ea a mărturisit că are o prietenie deosebită cu membrii familiei regale. "Ne întâlnim foarte des şi avem de câţiva ani o relaţie foarte bună", a făcut cunoscut Anna Kalnoky.

Marta Rusu a primit comanda pentru pălărie în urmă cu două săptămâni. "Este o pălărie cu bor mic în stil englezesc, este gri şi are trandafiri roz făcuţi din materialul rochiei. A fost o pălărie cu o formă specială. A trebuit să facem un calapod special ca să îi dăm forma dorită de doamna. Am avut trei încercări până când am reuşit să facem acest model", a povestit Marta Rus. Aceasta a deschis atelierul de pe strada Aurel Suciu, numărul 11, în anul 1992.

"Noi lucrăm pentru teatre şi artiştii pentru care lucrăm ne-au mai solicitat în particular. Doamna contesă a ajuns la noi prin teatrul din Sfântu Gheorghe. A venit personal aici. Nu am ştiu cine e şi nu a spus clar unde merge. Ne-a zis că are o nuntă în 29 aprilie şi că pălăria este de cea mai mare importanţă. Contesa este o doamnă foarte, foarte fină, foarte drăguţă", a relatat Marta Rusu. Femeia creează costume şi pălării pentru Teatrul Naţional Lucian Blaga, pentru Teatrul Maghiar, pentru Opera Naţională din Cluj, dar şi pentru teatre din Sibiu, Timişoara sau Târgu-Mureş. "Am lucrat foarte mult pentru doamna Doina Levintza. Ea a fost scenografă şi a făcut şi un film", a spus aceasta. Între piesele de teatru sau de operă pentru care clujeanca a confecţionat costume se numără "Hamlet" sau "Cenuşăreasa". Femeia închiriază şi costume pentru diverse evenimente cu preţul de 30 lei pentru copii şi 40 de lei pentru adulţi.

Material publicat în 29 aprilie

Comenteaza