Rectorul UBB: Pentru Traian Băsescu termeni ca “profesor” şi “autonomie universitară” sunt blamaţi

Rectorul UBB: Pentru Traian Băsescu termeni ca “profesor” şi “autonomie universitară” sunt blamaţi
Reforma din educaţie dintre 1996-2000 a permis încheierea de către România a negocierilor de aderare la UE pe acest capitol în anul 2000, iar preşedintele Traian Băsescu şi persoanele numite de acesta au stricat învăţămâtul. Acestea sunt doar două din cele şapte observaţii făcute de Andrei Marga, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, pornind de la o declaraţie a preşedintelui României cu privire la Legea Educaţiei.
“Absolut toate soluţiile din legea 2011, cu care se laudă Traian Băsescu (curriculum la dispoziţia şcolii, descentralizare şi integrare în comunitate, răspunderea publică a universităţilor, finanţarea per capita, ierarhizarea universităţilor, abolirea vechimii în accesul pe postul de profesor, concursul pentru decanat şi rectorat, măsurile anticorupţie etc.) şi multe altele sunt preluate din „reforma Marga”, pentru a-l cita pe preopinent”, precizează Andrei Marga.

"Este clar, după deliranta sa declaraţie din 4 ianuarie 2011, că, fiindu-i frică de căderea în sondaje şi de alegeri, el promulgă la repezeală o lege a educaţiei prin care vrea să transforme din timp directori de şcoli şi licee şi rectori în agenţii săi electorali. El ştie că altfel îl aşteaptă procesele (flotă navală, uzurparea constituţională şi altele). Poate de aceea, în declaraţia sa nici nu mai apar termeni, pentru el blamaţi, precum <profesori> sau <autonomie universitară>", adaugă Andrtei Marga.

Comenteaza