Rectorul USAMV: nu e normal ca publicul să plătească accesul în parcul Babeş

Rectorul USAMV: nu e normal ca publicul să plătească accesul în parcul Babeş
Rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Doru Pamfil, iese la rampă în disputa cu Universitatea "Babeş-Bolyai" pe tema parcului Babeş, deţinut până acum de USAMV: nu e normal ca accesul comunităţii să fie restricţionat.

"Puţini ştiu că universitatea noastră a fost de fapt deţinătoarea parcului Babeş. În urmă cu mulţi ani, printr-un contract de concesiune pe 50 de ani, parcul a fost atribuit Societăţii Astra şi UBB-ului. Azi parcul Babeş este ce este şi probabil datorită faptului că după revoluţie UBB s-a grăbit să întabuleze acest teren", a reproşat Pamfil.


 Întrebat dacă e firesc ca accesul publicului să fie restricţionat în parc, Pamfil a refuzat să răspundă. "Nu m-aş băga într-un astfel de comentariu, oricum e inutil. Singura mea remarcă e că dacă noi facem acest efort public comunitar pentru tot Clujul (oferirea spre administrare a parcului Babeş-n.red.), mi se pare puţin anormal ca în parcul Babeş, care era al universităţii şi care a fost cedat spre adminsitrare UBB-ului, studenţii noştri să plătească intrare şi să fie restricţionată. Asta recunosc că nu e normal", a spus el.


Pamfil spune că parcul babeş a fost cedat în adminsitrare UBB-ului pentru doar un leu, "în folosul comunităţii Clujului".

 

Comenteaza