Rectorul USAMV, numit preşedintele unei asociaţii internaţionale

Rectorul USAMV, numit preşedintele unei asociaţii internaţionale
Rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV), Doru Pamfil, a fost ales preşedinte al Conferinţei Rectorilor Danubieni (DRC).

Numirea sa în funcţie a avut loc, cu unanimitate de voturi, în cadrul Conferinței anuale și a Adunării generale a membrilor DRC, organizată între 6 şi 7 noiembrie la Universitatea din Belgrad. La eveniment au participat atât rectori și reprezentanți ai universităţilor membre, cât şi oameni de știință și politicieni din țara gazdă și din Comunitatea Europeană.

Cu această ocazie, au fost prezentate cele patru proiecte europene lansate de DRC și raportul de activitate și cel financiar pe ultimii doi ani, iar Doru Pamfil a prezentat planul de activități și bugetul pe anul 2015.

După reuniunea DRC, rectorul USAMV a fost reconfirmat şi ca vicepreşedinte al Comitetului director al Consorțiului European al Universităților de Științele Vieții din Europa Centrală și de Est (CASEE).

Conferința Rectorilor Danubieni (DRC) este o asociaţie cu sediul în Bruxelles, care funcționează de peste 30 de ani în scopul îmbunătăţirii predării şi cercetării în învăţământul superior din spațiul dunărean și care a fost cooptată de Comunitatea Europeană pentru implementarea unor programe din Strategia UE pentru regiunea Dunării. Tema Conferinţei din acest an a fost "Cultura digitală - Sinergia dintre învăţământul superior şi tehnologia informaţiilor şi comunicării", pe parcursul celor șase sesiuni fiind dezbătute probleme privind e-Guvernarea, e-Educaţia, accesul liber la informație, internaţionalizarea publicațiilor științifice și finanțarea bugetară versus autonomia universităților.

Comenteaza