Recurs în cazul mitei de la ARR

Recurs în cazul mitei de la ARR
Astăzi se judecă cazul şpăgii de la Autoritatea Rutieră Română (ARR). Procurorii vor ca Daniela Dobrilă, directoarea de Licente din cadrul instituţiei, să fie judecată după gratii. Patronii firmei de transport Fany cer să fie cercetaţi în libertate. Amintim că Ştefan Cadar, patronul Fany, i-a dat mită directoarei ARR pentru a aranja licitaţiile de transport public din Cluj.

UPDATE: Patronul Fany, Ştefan Cadar, rămâne în arest prevenitv, iar soţia acestuia, Olezia Cadar, şi directorul ARR, Daniela Dobrilă, vor fi în continuare arestate la domiciliu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Cei trei inculpaţi au fost aduşi, astăzi, la Curtea de Apel Cluj, însă şedinţa de judecată nu este publică.

După ce săptămâna trecută magistraţii Tribunalului Cluj au analizat dosarul de corupţie, au decis ca patronul Fany, Ştefan Cadar, să fie cercetat în stare de arest preventiv, soţia acestuia, acuzată şi ea de fapte de corupţie să fie şi ea cercetată în arest la domiciliu, la fel şi şefa din cadrul ARR. Procurorii au fost nemulţumiţi de decizia judecătorilor în ceea ce o priveşte pe şefa din cadrul ARR şi cer, astăzi, cercetarea acesteia în stare de arest preventiv. La rândul lor, avocaţii soţilor Cadar solicită ca cei doi să fie cercetaţi în stare de libertate.

Ştefan şi Olezia Cadar, proprietarii societății Fany Cluj, sunt cercetaţi pentru dare de mită; spălare de bani; fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator şi cumpărare de influenţă, în timp ce Daniela Dobrilă, director în ARR, este cercetată sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de luare de mită; folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată; complicitate la spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator.

Mita de la Fany a ajuns şi la Consiliul Judeţean Cluj: consilierul Răzvan Pop a încasat 6.000 de lei din cei 10.000 de euro promişi de Ştefan Cadat pentru "a face să fie bine" în ceea ce priveşte obţinerea licenţei de transport intrajudeţean de către societatea privată de transport Fany Cluj. Ca urmare a acestor fapte, Răzvan Pop a demisionat, ieri, din funcţie.

 

Comenteaza