Refugiată care a ajuns la Cluj, despre ororile din Bucha: ”Violau fete. Omorau pe oricine încerca să plece. Ne-au furat totul. Nu pot să-i numesc oameni”

Refugiată care a ajuns la Cluj, despre ororile din Bucha: ”Violau fete. Omorau pe oricine încerca să plece. Ne-au furat totul. Nu pot să-i numesc oameni”
| Foto: Captura video Digi24

Ororile lăsate în urmă de soldații ruși în Bucha au fost confirmate și de o tânără de doar 22 de ani care a reușit să fugă din Ucraina și a ajuns la Cluj-Napoca, unde este voluntară la un târg de haine destinat refugiaților ucraineni. 

O supraviețuitoare a masacrului din Bucha a povestit într-un interviu acordat în Digi24 despre ororile la care erau supuși ucrainenii câtă vreme armata rusă a avut controlul asupra orașului.

Tânăra a văzut cum apropiați de-ai ei au fost uciși fără milă de soldații ruși, iar în drumul ei spre România a observat zeci de cadavre care zăceau pe străzile din oraș. „A fost un coșmar, pentru că violau fete, femei. Simțeam că în orice zi ar putea intra peste noi în casă și să ne vor omorî pe toți”, a povestit Olia Ivașcenko.

„Am văzut civili uciși, am văzut cadavre carbonizate în mașini și omorau pe oricine încerca să plece. Știu câțiva oameni care au murit. Ne-au furat hainele, încălțămintea, tricouri, totul, și le trimiteau femeilor și familiilor lor din Rusia. Nu știu cine sunt, dar nu pot să-i numesc oameni”, a declarat Olia Ivașcenko.

Olia Ivașcenko a povestit cum familia a rămas fără provizii rapid. Au adunat zăpada, pe care apoi au topit-o, ca să nu moară de sete. Timp de două săptămâni s-au ascuns în subsolul casei, până când și-au luat inima în dinți și s-au hotărât să plece.

Citește mai mult AICI despre cum a reușit Olia să ajungă la Cluj-Napoca. 

Comenteaza