Regele Mihai I, sărbătorit la Cluj VIDEO

Regele Mihai I, sărbătorit la Cluj VIDEO
Regele Mihai I va fi sărbătorit în această seară la Cluj-Napoca. Peste 300 de lampioane vor fi lansate în Piaţa Unirii, cu ocazia zilei onomastice a Majestăţii Sale. Clujenii sunt aşteptaţi la ora 21.00 în centrul oraşului pentru a-i ura La Mulţi Ani Regelui Mihai I, care în 25 octombrie a împlinit 92 de ani.

Pentru a marca cei 92 de ani ai Regelui Mihai I, reprezentnaţii Clubului Monarhiştilor Clujeni s-au gândit la o acţiune inedită. 350 de lampioane vor zbura către cer în această seară, în semn de respect faţă de Majestatea Sa Regele Mihai I, fiul Regelui Carol II-lea şi al Reginei Elena.

"Avem un număr limitat de lampioane, care până la ora 20.30 sperăm să le vindem, pentru ca atunci toată lumea să-şi ia poziţia de lansare, astfel încât la ora 21.00 să spune La Muţli Ani, Majestate", a declarat Vasile Moraru, Clubul Monarhiştilor Cluj.

Clujenii au doar cuvinte de laudă atunci când vine vorba de monarhie şi de presonalitatea Regelui Mihai.

Regele Mihai I a urcat pe tron acum 86 de ani, în 1927, la vârsta de 6 ani, atunci când bunicul său Regele Ferdinand I a murit. Regele Mihai I a fost apoi tutelat de o regenţă condusă de unchiul său, Principele Nicolae al României. Din 2004, Majestatea Sa Regele Mihai şi Majestatea Sa Regina Ana locuiesc la Aubonne, în Elvetia.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Florin Dan

Comenteaza