”Regii asfaltului” au pus ochii pe Autostrada Transilvania

”Regii asfaltului” au pus ochii pe Autostrada Transilvania
13 companii şi asocieri de societăţi comerciale au depus oferte pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, pe tronsonul Gilău – Mihăieşti. Între ele, firmele lui Costel Căşuneanuşi Dorinel Umbrărescu, aşa-numiţii “regi ai asfaltului”.

Companiile controlate de oamenii de afaceri Dorinel Umbrăreanu şi Costel Căşuneanu, care şi-au câştigat în ultimii ani apelativul de "regii asfaltului" datorită numărului mare de contracte în domeniul construcţiei de drumuri, s-au înscris la licitaţia pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania. Printre ofertanţi se află şi italienii de la Tirrena Scavi, spaniolii de la FCC Construccion ori austriecii de la Strabag.

Astfel, conform unei informări a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADR), firmele care au depus oferte pentru contractul „Proiectarea şi construcţia Autostrăzii Transilvania, sector 3A, Cluj Vest (Gilău) - Mihăieşti, km 0+000 - km 25+500, tronsonul 3A1, km 0+000 - km 8+700" sunt:

Consorzio Stabile Alveare;
Asocierea Selina SRL - Doprastav as - Sodi Constructii SRL;
Tirrena Scavi SpA;
Asocierea OHL ZS - Tel Drum;
Asocierea Pa&Co International SRL - Hochtief Solution AG;
Collini Lavori SpA;
Asocierea Lena Engenharia e Construcoes SA - Apolodor Grup Construct SRL - Via Design SRL - Arcadis Eurometudes SA;
FCC Construccion SA;
Asocierea Copisa Constructora Pirenaica SA - Consinit SRL - Eurocerad InternationalSRL;
Asocierea Azvi SA - Delta ACM 93 SRL;
Asocierea Porr Bau GmbH - Hidroconstructia SA - Studio Corona SRL;
Asocierea Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL;
JV Strabag SRL - Straco Grup SRL - Consitrans SRL - Drum Proiect SRL.

Conform datelor de la Regiustrul Comerţului, Spedition UMB SRL şi Tehnostrade SRL sunt controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu (împreună cu soţia). Pa&Co International SRL este deţinută de omul de afaceri Costel Căşuneanu, de asemenea, în coproprietate cu soţia. Cei doi, cunoscuţi drept "regii asfaltului", sunt beneficiarii mai multor cotracte cu autorităţile locale şi centrale în domeniul construcţiei de drumuri. Pe piaţa clujenă au mai fost prezenţi şi alţi competitori înscrişi în licitaţia pentru construcţia tronsonului Gilău - Mihăieşti. Tirrena Scavi a lucrat la un tronson al centurii Vîlcele - Apahida ("centura de diamant") şi la străzile din municipiu Cluj-Napoca, FCC Construccion - la drumul dintre Cluj şi Dej, iar Strabag controlează pe plan local societatea ARL Cluj.

 

 

Comenteaza