News alert Reguli noi pentru restaurante, teatre și cinematografe

Reguli noi pentru restaurante, teatre și cinematografe

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit noi reguli pentru teatre, cinematografe și restaurante, în funcție de indicele de infectare și răspândirea coronavirusului în comunitate.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a prezentat restricţiile care vor fi impuse progresiv, în funcţie de rata de infectare. Astfel,rRestaurantele, cafenelele, sălile de spectacol și de cinema vor putea funcționa la capacitatea de 50% unde incidenţa e sub sau egală cu 1,5 la mie, însă, după depășirea acestui prag, regulile se schimbă.

"Referitor la programul teatrelor, restaurantelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, acolo unde incidenţa e sub sau egală cu 1,5 la mie ele vor funcţiona cu capacitatea de 50%. Atunci când depăşeşte 1,5  şi până la 3 la mie vor4 funcţiona cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la ora 23.00. Atunci când incidenţa depăşeşte 3 la mie activitatea va fi sistată".

În ceea ce priveşte hotelurile, când incidenţa este peste 3 la mie, acestea vor putea servi numai persoanele care sunt cazate.

Pe de altă parte, CNSU a hotărât că barurile, cluburile și discotecile vor rămâne închise. În schimb, terasele vor funcționa în aceleași condiții ca și până acum.

Comenteaza