Reguli noi şi pentru salvamari din 15 mai, chiar dacă hotelurile de pe litoral se redeschid doar după 1 iunie

Reguli noi şi pentru salvamari din 15 mai, chiar dacă hotelurile de pe litoral se redeschid doar după 1 iunie
| Foto: ziarullumina.ro

Odată cu deschiderea sezonului estival, trec în linia întâi și salvamarii. Ei sunt pregătiți cu noi reguli de salvare a turiștilor care se avântă în largul mării și așteaptă să semneze contractul cu primăriile în câteva zile. Vor avea și ei nevoie de dotări suplimentare în fiecare punct de lucru și vor patrula mai puțin printre turiști.

Pe litoral, hotelierii nu vor deschide mai devreme de 1 iunie când, speră ei, vor putea primi și turiști. Așa că, cine vrea să meargă la mare după ridicarea stării de urgență va găsi un loc de cazare în pensiuni sau apartamente cu regim hotelier. Nimeni nu-l va opri să facă însă o baie în mare. Salvamarii ar putea asigura servicii chiar din 15 mai, dar cu noi reguli, fără manevra de oxigenare gură la gură.

Așa că fiecare punct de lucru va trebui dotat cu baloane și butelii. Numai în stațiunea Mamaia și în Constanța sunt 10 baze pentru salvamari și 29 de foișoare la care lucrează aproape 130 de persoane. Dacă un salvator va fi infectat cu noul virus, activitatea se dă peste cap.

O măsură care ar putea fi aplicată din acest an este aceea ca înainte de intrarea în tură, salvamarii să meargă în bazele de pe plajă, iar acolo să li se ia temperatura cu un termometru non contact. Salvatorii au făcut un plan de măsuri, l-au transmis autorităților și așteaptă aprobarea acestuia.

Pentru acele hoteluri care vor să deschidă din 15 mai, pentru oaspeți care vin în interes de serviciu au fost făcute recomandări pentru personal dar și pentru oaspeți - să poarte măști, să evite îmbrățișările, strângerile de mâini și pupăturile.

Patronii hotelurilor așteaptă ca autoritățile să vină și cu un set de măsuri de sprijin care să readucă la viață stațiunile turistice, scrie tvr.ro.

Comenteaza