News alert Relaxări noi de AZI la Cluj-Napoca. Restaurantele şi cinematografele, deschise la 50% din capacitate

Relaxări noi de AZI la Cluj-Napoca. Restaurantele şi cinematografele, deschise la 50% din capacitate

Cluj-Napoca va funcționa începând de joi în scenariul verde, după ce incidența infectărilor cu coronavirus a scăzut miercuri sub pragul de 1,5 la mie.

Astfel, cinematografele și sălile de spectacole pot funcționa de astăzi cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. De asemenea, terasele în aer liber pot funcționa cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, iar localurile pot funcționa la interior la 50% din capacitate.

Organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2m unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. terasele în aer liber vor funcționa cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară

Se pot organiza spectacole de tipul drive-in, dar numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane. Sălile de jocuri de noroc pot funcționa fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar rămân în continuare închise barurile, cluburile și discotecile.

Oamenii pot circula până la ora 22:00, iar magazinele răman deschise până la ora 21:00.

Comenteaza