Remus Cernea îşi publică un volum cu "cele mai bune articole" la Cluj

Remus Cernea îşi publică un volum cu
Liderul Partidului ecologist Român şi deputat în Parlament, din partea formaţiunii respective, Remus Cernea, va lansa duminică la Cluj un volum ce reuneşte "cele mai bun articole" ale sale din perioada 2008-2013.

Cartea, intitulată "Politica schimbării. Cele mai bune articole ale lui Remus Cernea din perioada 2008-2013", va fi lansată duminică, de la ora 13, la librăria Book Corner din centrul Clujului. Volumul va fi prezentat de profesorul Liviu-Petru Zăpârţan.

"Am convingerea că politica se poate face într-un mod onest, puternic ancorat în valori morale, fără compromisuri care te compromit și întru privilegierea principiilor democratice. A face politică într-un astfel de mod înseamnă, de fapt, a fi conștient de gravele probleme cu care se confruntă semenii tăi și societatea în ansamblu și a decide să oferi din timpul și energia ta pentru îndreptarea lor, în măsura posibilului. Politica făcută în astfel de cadre este necesară și reprezintă un demers nobil. (...) Indiferent de dificultăți, în România, în Europa și pretutindeni în lume, va trebui ca valorile democratice să fie apărate și promovate. Astfel că eu îmi propun și îmi asum să fac o politică a schimbării", precizează Remus Cernea, într-un comunicat transmis de reprezentanţii Book Corner.  

Remus Cernea este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universității din București, "fiind o figură proeminentă a societății civile, militant pentru drepturile omului și ale minorităților, pentru libertatea de conștiință și de expresie, pentru ecologism", conform reprezentanţilor Book Corner. În prezent este deputat în Parlamentul României din partea Partidului Verde. Cernea a mai publicat  "Manifest împotriva becalizării României" (2007).

Textele din volumul ce va fi lansat duminică au fost revăzute şi adăugite de autor.

Comenteaza