Reprezentant al studenţilor la Realitatea TV Cluj: suntem pregătiţi să intrăm în grevă dacă nu se stabilesc 6% pentru educaţie

Reprezentant al studenţilor la Realitatea TV Cluj: suntem pregătiţi să intrăm în grevă dacă nu se stabilesc 6% pentru educaţie
Studenţii clujeni ar putea intra în grevă, adică să nu mai meargă la cursuri, până autorităţile guvernamentale şi din educaţie nu îşi vor lua anagajamentul de a aloca de la anul 6% din PIB pentru educaţie, a precizat Diana Iordăchescu, coordonator la Cluj al Campaniei "6% pentru educaţie".

"Dacă nu vom ajunge la niciun fel de negocieri şi dacă nu se va semna ceva ferm, putem intra în grevă, adică să nu ne mai ducem la cursuri deloc până nu ni se alocă 6% pentru educaţie", a specificat Diana Iordăchescu, coordonator educaţional al Organizaţiei Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB), în cadrul jurnalului de ştiri difuzat de la 18.15 la Realitatea TV Cluj.

Tânăra a menţionat că profesorii vor fi solidari cu studenţii, "pentru că şi pentru ei e 6%". Potrivit Dianei Iordăchescu, coordonatoare a campaniei "6% pentru educaţie" la Cluj, Alianaţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti a făcut lobby pentru alocaraea a 6% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru educaţie încă de demult, însă fără rezultate concrete încă.

Reprezentanta studenţilor a arătat că pentru colegii ei este dificil să se întreţină cu 300 de lei, cât este bursa de studiu şi cu atât mai greu pentru cei care beneficiază doar de bursă socială, de 175 de lei.

Iordăchescu a mai subliniat importanţa sincronizării mult mai bune dintre oferta universităţilor şi piaţa muncii.

Amintim, aproximativ 1.000 de studenţi din Cluj au protestat astăzi în Piaţa Unirii, pentru o mai bună finanţare a educaţiei. Protestele au un caracter de solidaritate cu manifestările profesorilor, din luna octombrie. Acţiuni similare au avut loc şi în Bucureşti.

 

Comenteaza