Restricţii de circulaţie pe Bariţiu. Parcarea este interzisă timp de o lună

Restricţii de circulaţie pe Bariţiu. Parcarea este interzisă timp de o lună
Restricţii de circulaţie de astăzi timp de mai bine de o lună pe strada George Bariţiu, în centrul Clujului, anunţă Primăria Cluj-Napoca.

Restricţiile de circulaţie sunt cauzate de lucrările de modernizare a liniei de tramvai şi sunt aplicabile de astăzi până în 15 septembrie. Toate parcările pe această arteră, atât cele cu abonament cât şi cele cu plata orară, sunt suspendate în acest interval, conform instituţiei.

"Primăria Cluj-Napoca face un apel conducătorilor auto să dea dovadă de înţelegere şi să se conformeze acestor modificări temporare de circulaţie pentru a nu împiedica desfăşurarea lucrărilor", arată Primăria într-un anunţ.

Lucrările urmăresc urmăreşte reabilitarea liniei de tramvai dintre cartierul Mănăştur şi bulevardul Muncii şi sunt împărţite în două tronsoane: Mănăştur - Gară şi Gară - Bulevardul Muncii. În total ar urma să fie reabilitaţi peste 24 de kilometri de cale de rulare, dar proiectul cuprinde şi refacerea a 2.000 de metri pătraţi de carosabil, refacerea a 26.000 de metri pătraţi de strat de uzură, construirea a 12 peroane de refugiu pentru pietoni şi amenajarea a 3.600 mp de spaţiu verde.

Modernizarea liniei de tramvai este unul dintre cele mai scumpe proiecte cu finanţare europeană din Cluj: Lucrările de reabilitare a ambelor tronsoane de tramvai din Cluj-Napoca ar urma să coste aproximativ 122 milioane de lei plus TVA.

Comenteaza