Breaking news Restricţii suplimentare la Cluj-Napoca: magazinele se închid la 18:00, intrăm în casă la 20:00

Restricţii suplimentare la Cluj-Napoca: magazinele se închid la 18:00, intrăm în casă la 20:00
Cluj-Napoca | Foto: facebook.com/visitclujnapoca

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a decis joi impunerea de restricţii suplimentare în municipiul Cluj-Napoca, după ce incidenţa cazurilor de Covid a depăşit 7,5 la mia de locuitori.

Potrivit deciziei CJSU, noile restricţii sunt în vigoare de vineri. Astfel, se interzice circulaţia persoanelor între orele 20.00 şi 5.00, cu excepţia deplasărilor în interes profesional, pentru asistenţă medicală, a persoanelor aflate în tranzit sau deplasări pentru motive justificate, cum ar îngrijirea copilului, asistarea persoanelor vârstnice etc.

O altă excepţie de la regulă se aplică în perioada 3-4 aprilie, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase. De asemenea, magazinele îşi pot desfăşura activitatea în intervalul orar 5.00-18.00.

În Cluj-Napoca, incidenţa cazurilor de Covid a fost joi de 7,65 la mia de locuitori. Măsuri similare sunt instituite şi în localităţile clujene Apahida, Bonţida, Călăraşi, Ciucea, Gârbău, Palatca, Poieni şi Sic.

Prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard, a explicat că aceste măsuri erau oricum în vigoare în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică la Cluj-Napoca, unde incidenţa era de peste 4 la mie şi până acum. Acestea ar urma însă să fie aplicate şi în timpul săptămânii.

„Măsurile se aplică până când incidenţa scade sub 7 la mie. Tot Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia restrângerii restricţiilor, pe baza datelor DSP”, a declarat prefectul.

Comenteaza