Reţea de falsificatori prinsă de DIICOT. Acţiona şi la Cluj şi falsifica diplome de Bac şi de licenţă, cărţi de muncă şi altele

Reţea de falsificatori prinsă de DIICOT. Acţiona şi la Cluj şi falsifica diplome de Bac şi de licenţă, cărţi de muncă şi altele
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 167 inculpaţi, dintre care şapte în stare de arest preventiv, pentru constituirea unei asocieri infracţionale. Ei sunt acuzaţi de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals privind identitatea şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Procurorii arată că liderii grupării, inculpaţii Constantin Toma şi Sabin Coasian, împreună cu ceilalţi membri ai grupării, au acţionat în judeţele Alba, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Teleorman, precum şi pe raza municipiului Bucureşti, fiind specializaţi în falsificarea de dosare de pensie, falsificarea de diplome de studiu şi alte acte oficiale.


Inculpaţii au realizat acte de studii falsificate - diplome de bacalaureat, de licenţă, de master, certificate de calificare profesională - pentru 67 de persoane, în baza acestor diplome, beneficiarii exercitând diverse profesii pentru care nu aveau calificarea necesară.


În sarcina inculpaţilor se mai reţine că au falsificat cărţi de muncă, adeverinţe şi alte acte folosite la întocmirea dosarelor de pensionare, pentru un număr de 138 de persoane, pentru ca acestea să poată beneficia în mod nelegal de pensie pentru vechime în muncă.

Astfel, au fost prezentate Caselor Judeţene de Pensii un număr de 95 de dosare de pensie conţinând înscrisuri falsificate, 49 dintre acestea fiind introduse la plată. "Acţionând în această manieră, membrii grupării au produs bugetului de stat un prejudiciu de 2.400.000 lei, reprezentând sumele achitate cu titlul de pensie pentru vechime in muncă", explică procurorii.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului Alba.

Etichete
Comenteaza