Reţea de hoţi specializaţi în furturi din locuinţe, destructurată de poliţişti. Cum acţionau VIDEO

Reţea de hoţi specializaţi în furturi din locuinţe, destructurată de poliţişti. Cum acţionau VIDEO
Poliţiştii clujeni au reuşit să destructureze un grup infracţional format din cinci persoane, specializat în comiterea de furturi din locuinţe.

Membrii reţelei pretindeau a fi angajaţi ai regiei de apă sau de gaz pentru a pătrunde în locuinţele păgubiţilor şi a sustrage diverse bunuri. Doi dintre cei bănuiţi au fost depistaţi la data de 2 februarie, iar alţi trei au fost prinşi miercuri, 11 februarie.

Primii hoţi, doi clujeni de 37 şi 39 de ani, au fost opriţi la data respectivă în jurul orei 14:00 în trafic, pe raza localităţii Gilău, imediat după comiterea unui furt din locuinţă. Ei ar fi pătruns într-o casă din Cluj-Napoca folosindu-se de calităţi false, ar fi profitat de neatenţia părţii vătămate şi ar fi sustras circa 6.000 de lei, sumă găsită asupra lor la momentul depistării.

În urma probatoriului administrat, unul dintre cei identificaţi a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv, stabilindu-se că ar mai fi comis fapte de acest gen.

Celelalte trei persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 44 de ani, au fost prinse miercuri în Cluj-Napoca. Ele sunt acuzate că, folosind aceeaşi metodă, ar fi comis un furt dintr-o locuinţă de pe raza municipiului Alba Iulia.

"În jurul orei 18:30, autoturismul cu care se deplasau cei bănuiţi de comiterea infracţiunii a fost interceptat şi blocat în trafic pe Calea Turzii din Cluj-Napoca. Întrucât persoanele din autoturism nu au colaborat la solicitarea poliţiştilor, refuzând să deschidă portierele ori să coboare din autoturism, s-a intervenit în forţă. Asupra acestora şi în autoturism au fost găsite bunuri (circa 2.000 de lei, portmonee, telefoane mobile, laptop, etc.) a căror provenienţă urmează a fi clarificată, întrucât există suspiciunea rezonabilă că ar proveni din activităţi ilicite", au specificat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

Cei trei bărbaţi au fost imobilizaţi şi conduşi la sediul Secţiei 4 Poliţie. Ulterior, au fost predaţi poliţiştilor de investigaţii criminale din cadrul IPJ Alba, pentru continuarea cercetărilor.



Acţiunea poliţiştilor a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R, iar la depistarea celor trei hoţi au participat şi poliţişti din cadrul IPJ Alba.

Poliţiştii clujeni continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Comenteaza