Reţea de proxeneţi ducea prostituate din Cluj în Italia şi Austria

Reţea de proxeneţi ducea prostituate din Cluj în Italia şi Austria
O grupare de proxeneţi care trimitea prostituate în Italia şi Austria a fost destructurată la Cluj.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Cluj și procurorii DIICOT au destructurat o grupare specializată în proxenetism și trafic de persoane pe relația România-Italia și România-Austria. Aceştia au efectuat azi 12 percheziții la locuințele membrilor unei grupări specializată în proxenetism și trafic de persoane.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit că, din 2005, membrii grupării ar fi recrutat mai multe tinere, din România, în special din judeţul Cluj şi judeţele limitrofe, pe care le-ar fi transportat în oraşul Padova din Italia, unde le-ar fi cazat în apartamente închiriate în scopul tragerii de foloase de pe urma practicării prostituţiei de către acestea. Clienţii erau racolaţi prin anunţuri matrimoniale în presa locală.

De asemenea, din 2010, membrii grupului infracţional ar fi înlesnit introducerea mai multor tinere în bordeluri din Viena, unde acestea ar fi practicat prostituţia în folosul lor. Şapte dintr esuspecţi au fost duşi la DIICOT pentru audieri.

În locuințele suspecților au fost descoperite 18 telefoane mobile, 5 laptopuri, 2 tablete și 2 calculatoare, dar  și 1.400 de euro. Bunurile și bani descoperiți au fost ridicați pentru cercetări.

Comenteaza