Revelion cu artificii și concerte în Sibiu și Oradea, ca înainte de COVID. Cum va fi la Cluj

Revelion cu artificii și concerte în Sibiu și Oradea, ca înainte de COVID. Cum va fi la Cluj

În mai multe orașe din țară Revelionul va fi sărbătorit "ca pe vremuri", cu artificii și concerte în aer liber. Printre acestea, însă, nu se află și Clujul. 

Sibiul, Oradea, Iașul și Constanța sunt printre orașele în care vor fi organizate concerte în aer liber și focuri de artificii la trecerea dintre ani. La Cluj-Napoca, însă, primarul Emil Boc a anunțat un Revelion "fără spectacole, fără concerte!" și fără tradiționalul foc de artificii din centru.

”Am luat decizia de a nu organiza concert de Revelion în centrul Clujului. Legea permite, dar nu ne obligă! (...) Îmi asum decizia nepopulară, pentru că oamenii erau obișnuiți să aibă concert de Revelion, foc de artificii în Piața Avram Iancu, cu zeci de mii de oameni prezenți. Dacă nu se impune condiția certificatului verde nu voi organiza, pentru că acest lucru stă la îndemâna mea", a anunțat Emil Boc.

Edilul Clujului a spus că, totuși, Clujul va avea în noaptea de 31 decembrie câteva focuri de artificii mai mici, însă nu a oferit numele locaţiilor, despre care a spus că vor fi anunțate săptămâna aceasta.

"Totuși, nu vom trece în 2022 fără să marcă trecerea dintre ani, dar fără să organizăm evenimente care să atragă persoane vaccinare, cu nevaccinate împreună”, a spus primarul Emil Boc.

Le vom anunţa săptămâna viitoare pentru că suntem în procedură de obţinere a acordurilor pentru că nu toate locaţiile sunt pe terenul public al Primăriei şi avem nevoie de acordul proprietarilor, acord care este în curs de obţinere. 

Vom anunţa aceste locaţii în preajma Revelionului pentru ca de acasă, de unde se află clujenii, să se poată uita într-o parte sau alta a oraşului şi să vadă de la distanţă un foc de artificii care să marcheze trecerea dintre ani. Şi atât! Fără spectacole, fără concerte!", a spus Emil Boc, săptămâna trecută.  

 

Comenteaza