Revoltă în poliţie: refuză să ajungă subordonaţii primarului VIDEO

Revoltă în poliţie: refuză să ajungă subordonaţii primarului VIDEO
Războiul mocnit între Poliţia Română şi poliţiile locale continuă, după ce ideea transferării structurilor de Ordine Publică şi Siguranţă Rutieră în subordinea primăriilor a fost resuscitată.

UPDATE - adaugă imagini şi declaraţii video. Click pe fotografie

Sindicaliştii din Poliţia Română au lansat o petiţie prin care atenţionează guvernanţii că, în cazul în care structurile de Ordine Publică şi Siguranţă Rutieră vor trece în subordinea autorităţilor locale, vor avea loc ample măsuri de protest pentru a se stopa "procedura politică de destructurare a Poliţiei Române".

Ideea, lansată încă din anul 2010, pe fondul crizei economice şi a tăierilor salariale în cazul bugetarilor, a fost readusă în discuţie de Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, spun reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC). "Ţinând cont de solicitările domnului Liviu Dragnea, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice de a se analiza oportunitatea trecerii unor structuri ale Poliţiei Române - Ordine Publică şi Siguranţă Rutieră- la autorităţile locale, Biroul Executiv Central al SNPPC a solicitat de urgenţă o întrevedere, atât cu domnul Liviu Dragnea, cât şi cu Ministrul Afacerilor Interne, domnul Radu Stroe, pentru clarificarea acestor aspecte. Pe aceasta cale, SNPPC se declară total împotriva acestui proiect şi va desfăşura orice fel de acţiune, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, pentru ca această propunere să nu se materializeze", au arătat reprezentanţii SNPPC, care fac un apel către toţi poliţiştii şi toate organizaţiile sindicale să li se alăture în încercarea de a împiedica ceea ce ei numesc "distrugerea Poliţiei Române". De altfel, liderii SNPPC au cerut ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, o întrevedere pentru a discuta această problemă.

Eventualul transfer al sectorului de Ordine Publică şi Siguranţă Rutieră în subordinea primăriei este dezavuat şi de liderul SNPPC Cluj, poliţistul Dorel Frenţ. "Discuţiile privind transferul au început pe fondul discuţiilor despre regionalizare şi s-a avansat ideea ca o parte din Poliţia Română să nu mai fie finanţată de minister, ci de autorităţile locale. Problema e că nu se gândeşte logic, ci doar prin prisma economiilor care s-ar putea face. Dacă vii cu o propunere, trebuie să o motivezi, să ai argumente. În contextul discuţiilor privind acest transfer s-au avansat două idei: să treacă poliţiştii de la Ordine Publică şi Siguranţă Rutieră cu totul în subordinea primăriilor sau să primească Poliţia Locală aceste atribuţii, iar Poliţia Română să rămână doar pe judiciar şi economic. Nu suntem de accord, oricare dintre cele două variante ne-ar afecta şi ar afecta şi cetăţenii", a declarat Frenţ.

Liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţei (SNAP) Cluj, Constantin Mandache, s-a arătat a fi extrem de critic faţă de propunerea lansată de ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. "Este un vis frumos al domnului ministru Dragnea şi aşa va şi rămâne. Noi, ca poliţişti, avem o lege care ne reglementează statutul, şi să nu creadă cineva că ne vom lăsa sub comanda vreunui primar. Politicienii să se îngrijească să aibă Poliţia Română dotările necesare şi condiţii de muncă, nu să vină fiecare, după cum ajunge la putere, să lanseze astfel de idei. Ca lider al SNAP Cluj le spun că se pot aştepta la proteste ce nu se vor mai termina în cazul în care se va lua decizia de a destructura Poliţia Română", a declarat Constantin Mandache.

Comenteaza