Revoltă la școala unde un elev ar fi fost VIOLAT de două ori. Părinții spun că se tem să își mai lase copiii la ore

Revoltă la școala unde un elev ar fi fost VIOLAT de două ori. Părinții spun că se tem să își mai lase copiii la ore

Zeci de părinți au protestat, luni, în fața școlii unde un copil ar fi fost abuzat de două ori de colegii săi, prima dată când avea doar 8 ani.

Mai mulți părinți s-au adunat încă de dimineață în fața Școlii "Nicolae Titulescu", din București, după ce în presă a fost făcut public cazul unui copil care ar fi fost abuzat de două ori de colegii săi, de ambele dăți în toaleta școlii.

Primul incident ar fi avut loc în urmă cu doi ani, mai exact în iunie 2022, când copilul avea doar 8 ani, iar presupusul violator avea numai 11 ani. Dosarul s-a clasat, însă, pentru că violatorul era prea mic pentru a răspunde penal.

„După ora de sport s-a dus la toaletă și nu era zăvor. A intrat un băiat acoperit cu glugă și i-a văzut doar ochii”, a spus mama copilului, potrivit Antena 3.

„A doua zi am venit la doamna directoare și i-am zis și dânsa a zis că e data de 10  iunie și că e vacanță și că de ce nu am venit imediat. Noi am aflat după 3 săptămâni după ce s-a întâmplat. M-am dus la Poliție. Doamna directoare nu a sunat poliția. Noi am sunat poliția de acasă. Doamna directoare când am venit în septembrie să cer o hârtie dacă s-a făcut o anchetă, dânsa mi-a zis că nu s-a făcut o anchetă", a povestit mama copilului agresat.

După un an și câteva luni, copilul, care are acum zece ani, a fost din nou victima agresiunii sexuale, mai spune mama acestuia, acuzând că băiatul ei a fost și victima bullyingului. „A fost violat de două ori! De două ori, nu o dată! De două ori!"

În urma acestui caz, care a ieșit la iveală în weekend, părinții sunt revoltați și cer socoteală directoarei și cadrelor didactice ale instituției de învățământ, acuzând conducerea școlii că încearcă să mușamalizeze cazul.

„Din perspectiva instituției noastre și a prerogativelor legale ce ne revin, am desfășurat, în egală măsură, anchete interne, în spiritul unei maxime transparențe și dorinței sincere de a clarifica toate aspectele”, a transmis școala, într-un comunicat citat de G4media.

Reprezentații unității școlare au precizat că primul dosar pe acest caz a fost clasat, în anul 2022, iar un al doilea dosar este în anchetă la poliție.

„Menționăm că din considerente legale și procedurale, cât și pentru a proteja intimitatea elevilor potențial implicați, până la concluziile oficiale ale unei anchete, am considerat oportun să existe discreție cu privire la caz, neasumând riscul traumatizării psiho-emoționale sau excluziunii pentru vreun copil înscris la școala noastră”, mai transmite instituția în comunicat.

O echipă a Ministerului Educației și Inspectoratului Școlar s-a deplasat la școala "Nicolae Titulescu" pentru a face un control.

La sosire aceștia au declarat presei că cele două instituții nu au fost sesizate până acum. O sesizare a fost depusă la inspectorat luni dimineață, 4 martie.

Comenteaza