Revoluţionarii l-au luat la rost pe fostul premier Boc. Ce răspunde primarul VIDEO

Revoluţionarii l-au luat la rost pe fostul premier Boc. Ce răspunde primarul VIDEO
Revoluţionarii l-au luat la rost azi pe fostul premier Emil Boc, acum primar în Cluj-Napoca.

Mai multe persoane care au asistat la ceremonia de depunere a coroanelor la monumentul "Stâlpii împuşcaţi" din centrul Clujului - care comemorează persoanele moarte în prima zi a Revoluţiei de la Cluj, în 1989 - l-au luat la rost pe fostul premier Emil Boc, care a decis în 2009 să taie indemnizaţiile şi salariile din sistemul bugetar cu 25% - astfel, şi indemnizaţiile de revoluţionar au fost reduse cu un sfert, iar de atunci nu au fost majorate.

"Eu nu am certificat de revoluţionar şi nu am cerut niciodată", a spus Boc, referindu-se la faptul că a participat la evenimentele din decembrie 1989, dar nu a cerut nimic ulterior. "Noi ne-am făcut doar datoria", a completat el.

"Ar trebui să fiţi alături de noi ca să-i respectaţi cum trebuie. Ne-aţi tăiat indemnizaţiile şi nu aţi pus nimic în loc", a spus un revoluţionar. "Şi nici nu merităm  să punem ceva în loc", a răspuns Boc. "Adevăraţii revoluţionari sunt cei care şi-au dat viaţa - ei sunt revoluţionari, şi urmaşii lor. Noi toţi ceilalţi ne-am făcut doar datoria".

Într-un final, în vreme ce revoluţionarii continuau să-i aducă reproşuri, Boc a plecat.

Câteva zeci de persoane, între care şi primarul Emil Boc, au participat azi în faţa fostului hotel Continental la ceremonia de comemorare a persoanelor care au murit la Revoluţie. Vezi mai jos dialogul dintre Boc şi revoluţionari:

Comenteaza