Rezilierea contractului cu Bechtel, văzută cu alţi ochi de la Cluj VIDEO

Rezilierea contractului cu Bechtel, văzută cu alţi ochi de la Cluj VIDEO
Rezilierea contractului cu Bechtel, văzută ca un lucru bun la Bucureşti, este privită cu ochi răi de unii politicienii clujeni. Senatorul PDL Alin Tişe spune că ministrul Dan Şova este incompetent, în timp ce liberalul Horea Uioreanu anunţă că va face presiuni asupra Guvernului pentru continuarea proiectului.

Senatorul PDL Alin Tişe a declarat astăzi că ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, este incompetent şi că înţelegerea cu Bechtel a fost reziliată de miniştrii PDL pentru 6 din cele 8 tronsoane ale autostrăzii.

"Contractul cu Bechtel a fost încheiat acum câţiva ani... atunci când Bechtel a rămas cu 2 tronsoane din cele 8 tronsoane ale Autostrăzii Transilvania", a precizat senatorul PDL Cluj Alin Tişe.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, liberalul Horea Uioreanu, spune va face presiuni asupra Guvernului pentru ca proiectul să poată fi continuat.

"Vom face presiune pe Guvernul României şi pe factorii de răspundere în timp cât de scurt; prin concesiune ... prin bani de la buget, de nu ştiu unde, dar să se facă", a specificat Horea Uioreanu.

Horea Uioreanu spune că s-a ajuns la această situaţie pentru că în anii 2005 şi 2006 au fost comise mai multe greşeli de miniştrii PDL ai Transporturilor. Contractul cu Bechtel a fost reziliat ieri, iar despăgubirile pe care le va plăti statul român ajung la 37,2 milioane de euro.

Reporter: Anca BACIU

Imagine: Florin DAN

Comenteaza