News alert Rezultatul ADN pentru crimele din Caracal, un eșec

Rezultatul ADN pentru crimele din Caracal, un eșec

Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) nu a putut stabili al cui este ADN, oasele găsite şi indicate de criminalul din Caracal fiind într-o stare de calcinare excesivă.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a făcut public raportul INML despre oasele găsite în pădurea de lângă Caracal, conform Antena 1.

"În dimineaţa zilei de 17 august, INML Mina Minovici a înaintat DIICOT constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:

-  au fost expertizate de către INML o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de lizieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.

-  având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN. 

Prin adresa emisă astăzi, procurorii DIICOT au reiterat INML dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului", arată DIICOT.

DIICOT a informat miercuri că fragmentele osoase găsite lângă o pădure din Caracal provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani şi că sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziţiei domiciliare efectuate la data de 27 iulie la locuinţa inculpatului Gheorghe Dincă", a precizat DIICOT miercuri. 

Comenteaza