Risc crescut de avalanşă în Munţii Făgăraş

Risc crescut de avalanşă în Munţii Făgăraş
Autorităţile au decis să închidă unele trasee montane din judeţul Argeş din cauza riscului de avalanşă. Stratul de zăpadă de la Bâlea Lac - cota 2000- Transfăgărăşan- măsoară, luni, 172 de centimetri.

Conform unui buletin emis, luni, de către Centrul de Prognoză Sibiu, riscul de avalanşă în Munţii Făgăraş este mare. Astfel, există risc de gradul 3 la altitudini de peste 1.800 de metri şi de gradul 1 la altitudini inferioare, transmite Mediafax.

Toate traseele montane din judeţul Argeş care se află la altitudini superioare celei de 1.500 de metri sunt şi vor rămâne închise.

Totodată, potrivit Consiliului Judeţean Argeş, stratul de zăpadă de la Bâlea Lac - cota 2000- Transfăgărăşan- măsoară, luni, 172 de centimetri.

"Peste structurile de placă existente s-au depus deja până la 30 de centimetri de zăpădă proaspătă, iar în următoarele două zile se vor mai depune circa 5-10 centimetri, ceea ce poate duce la creşterea riscului de avalanşă în continuare", se arată într-un comunicat transmis, luni, de Consiliul Judeţean Argeş.

Salvamont Argeş sfătuieşte turiştii să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă.

De asemenea, turiştii trebuie să estimeze timpul necesar efectuării excursiei în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza