Video Foto Roboți și inteligență artificială ai NTT DATA România, la conferința HEART a UMF

Roboți și inteligență artificială ai NTT DATA România, la conferința HEART a UMF
Roboți și inteligență artificială de la NTT Data România, la conferința HEART a UMF
Roboți și inteligență artificială de la NTT Data România, la conferința HEART a UMF
Roboți și inteligență artificială de la NTT Data România, la conferința HEART a UMF
Roboți și inteligență artificială de la NTT Data România, la conferința HEART a UMF
Roboți și inteligență artificială de la NTT Data România, la conferința HEART a UMF

Furnizorul de servicii şi soluţii software NTT DATA România a fost prezent, între 8 și 10 martie, la conferința HEART, a Organizației Studenților Mediciniști de la UMF. Experții în robotică le-au prezentat viitorilor medici importanța inteligenței artificiale în domeniului medical.

"Am prezentat trei prototipuri pe care le avem. Cel mai important este numit "semantic classification" și constă în identificarea acțiunilor persoanei care stă în fața camerei, astfel încât să înțeleagă calculatorul ce face persoana din fața camerei. A doua ar fi un roboțel din Japonia, numit SOTA, care are o formă drăguță, ușor de acceptat de oameni și ar putea fi folosit ca robot recepționist sau unul care să acompanieze persoanele singure. Un al treilea demo este tricoul numit "Hitoe", care are senzori și care poate realiza electrocardiograme și electromiograme ale pacientului care îl poartă", a declarat Radu Orghidan, specialist în inteligență artificială în departamentul Smart Tech al companiei NTT DATA România.

                   SOTA, robot de companie, creat de NTT Data

Radu Orghidan a participat în calitate de speaker la conferința HEART, încercând astfel să popularizeze noțiuni de bază ale inteligenței artficiale în rândul studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie.

"Am încercat să popularizez câteva noțiuni de bază ale inteligenței artificiale în rândul studenților la medicină și a doctorilor prezenți în sală. Am propus un concurs de idei care să furnizeze aplicații pe care ei le văd posibile în inteligența artificială. Am vorbit și despre provocările pe care le are orice proiect de inteligență artificială, ca să fie implementat", a adăugat Radu Orghidan.

                 Semantic classification, sistemul care recunoaște mișcările corpului

Colaborarea între domeniul inteligenței artificiale și cel medical este esențială pentru găsirea de soluții care ar putea schimba lumea, a mai spus specialistul NTT DATA:

"Cred că pot să apară niște aplicații care să schimbe lumea, să ajute foarte mult medicii și pacienții. Cred că este esențial să ajungem la confluența dintre domeniul medical și inteligența artificială, să nu rămână fiecare pe domeniul lui, ci să ne unim forțele pentru a produce soluții pe care nici unul, nici celălalt nu le văd din perspectiva lor".

Conferința HEART (Healthcare, Education And Research Talks), a fost organizată la Cluj-Napoca, între 8 și 10 martie, de către Organizația Studenților Mediciniști de la UMF. Conferința este adresată studenților și profesioniștilor în domeniul medical și a beneficiat de prezența unor importanți experți în domeniu din țară și străinătate . 

Citește și: #PeopleOfNTTDATA.  A ales Clujul deşi a lucrat în Europa şi Asia. Radu Orghidan: “Începem să creăm proprietatea intelectuală şi să o păstrăm aici”

Comenteaza