Video Foto Român din Ungaria, rupt de beat la volan pe Bulevardul Muncii / Polițiștii clujeni au prins vitezomanii cu drona. 9 permise luate

Român din Ungaria, rupt de beat la volan pe Bulevardul Muncii / Polițiștii clujeni au prins vitezomanii cu drona. 9 permise luate
| Foto: IPJ Cluj

Mai mulți șofer s-au ales în ultimele zile cu reținerea permisului de conducere, unii prinși chiar de drona din dotarea polițiștilor din Cluj, iar doi bărbați au fost reținuți după ce au fost depistați cu aloolemie de peste 1.03 mg/l, unul dintre ei pe bld. Muncii, un român stabilit în Ungaria.

Vitezomani prinși cu drona de polițiștii clujeni - 9 permise luate

„La data de 30 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj alături de cei ai Birourilor Rutiere Cluj-Napoca, Turda și ai Compartimentului Rutier Huedin au derulat o acțiune punctuală pe DN1 E60, în sistem cascadă, în intervalele orare 10.00 – 13.00 și 15.00 – 18.00.

Scopul principal urmărit de polițiști a fost acela de a identifica conducătorii auto care încalcă prevederile legale referitoare la depășire sau la regimul de viteză.

În acest sens, pentru a identifica mai ușor conducătorii auto care depășesc neregulamentar, polițiștii au acționat cu sistem de tip dronă.

Astfel că au fost reținute 9 permise de conducere, dintre care 8 fiind cazuri de depășire neregulamentară depistate cu drona. Totodată, 34 de conducători auto au fost surprinși cu ajutorul aparatelor radar în timp ce rulau cu autoturismul cu viteze mai mari decât limita legală stabilită pe acel sector de drum, aceștia fiind sancționați contravențional, iar pentru unul dintre ei a fost dispusă ca măsură complementară, reținerea permisului de conducere”, a transmis IPJ Cluj.

21 de permise reținute și 1 certificat de înmatriculare

„La data de 1 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Cluj au derulat o acțiune în colaborare cu polițiștii Serviciului Rutier Sălaj cu scopul de a preveni accidentele cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.

Acțiunea s-a desfășurat în intervalul 11.00 – 14.00, în sistem cascadă, pe sectorul de drum DN1C, fiind angrenați un număr de 12 polițiști din cele două Servicii Rutiere.

În cadrul activităților au fost aplicate un număr de 85 de sancțiuni contravenționale, dintre care 49 pentru depășirea limitelor de viteză, iar 36 pentru alte abateri.

De asemenea, în cazul a 21 de conducători auto, pe lângă sancțiunea principală, polițiștii au dispus ca măsură tehnico-administrativă, reținerea permisului de conducere, fiind reținut și un certificat de înmatriculare”, au mai transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Bărbat din Huedin, prins beat la volan și reținut

„Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au dispus reținerea unui conducător auto în vârstă de 52 de ani, din orașul Huedin, după ce a fost depistat sub influența băuturilor alcoolice în timp ce se afla la volanul unui autoturism.

Cel în cauză a fost depistat la data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 20.00, în timp ce se deplasa cu autoturismul prin localitatea Morlaca, având o concentrație de 1.03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, au transmis cei de la IPJ Cluj.

Român din Ungaria, rupt de beat pe Bulevardul Muncii din Cluj. Alcool de1.18 la mie

„De altfel, la data de 30 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca au reținut pentru 24, un bărbat de 59 de ani, cetățean român stabilit în Ungaria, după ce l-au depistat la volanul unui autoturism aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Cel în cauză a fost interceptat în trafic la data menționată mai sus, în jurul orei 21.50, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe Bulevardul Muncii, din Cluj-Napoca, având o concentrație de 1.18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cazuri se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a conchis IPJ Cluj.

Comenteaza