Românca depistată sâmbătă cu Covid-19, în insula Creta, este turistă din Germania

Românca depistată sâmbătă cu Covid-19, în insula Creta, este turistă din Germania

Tour operatorii au descoperit, în urma verificărilor, că turista depistată cu Covid-19 în insula Creta, prezentată ca româncă, nu venea din România, ci din altă ţară UE, cel mai probabil din Germania.

Agenţiile de turism din România, puţine câte au preluat de la începutul lunii iulie cereri de vacanţă în Grecia, au identificat relativ uşor că românca depistată cu coronavirus, care a ajuns în Creta, nu plecase din România. 

Răzvan Pascu, consultant în turism, a scris în urma unei „investigaţii” că inclusiv datele MAE sunt eronate:

„Update informatie "turista din Romania descoperita cu Covid in Grecia"


1. Am discutat acum cu proprietarii celor mai importanti tour-operatori de chartere din Romania: nu au avut charter spre Creta decat pe 1 Iulie, unde stim deja ca toti turistii au fost negativi. MAE precizeaza ca turista a ajuns pe 2 Iulie, deci din Romania putin probabil sa fi plecat.

2. In comunicatul MAE este fie o eroare, fie ceva care nu are legatura cu Romania. Scrie ca turista a fost intr-un charter care a zburat in Creta via Atena. Din Romania, insa, nu exista asa ceva.

3. Inclin sa cred ca romanca nu a venit in Creta din Romania, ci din alta tara UE. Chiar si din alta tara, in comunicatul MAE apare "cursa charter", ori nu poate fi o cursa charter, ci o cursa de linie, daca a fost cu escala la Atena. Deci, mai multa atentie la cuvinte intr-un comunicat oficial!

4. Cred ca pentru cateva sute de mii de romani care se gandesc anual la destinatia Grecia este util ca un comunicat de la MAE sa contina informatii precise despre subiectul comunicatului, dar si sa nu aiba erorile de genul celor prezentate la punctul 3.

Informatia esentiala este daca acea turista de nationalitate română a venit sau nu din Romania, pentru ca daca nu, atunci subiectul stirilor dispare.

Dintr-o informatie pe surse pe care o am de la 2 persoane, dintre care un operator din Grecia, turista depistata pozitiv are nationalitate română, insa a sosit in Grecia de pe o cursa din Germania.

Cred ca MAE ne-ar putea ajuta cu o informatie exacta in acest sens. Multumim anticipat!”, a scris Răzvan Pascu pe contul său de Facebook. 

Presa din Grecia a scris sâmbătă că a fost identificat primul caz confirmat de coronavirus la un turist străin care vizitează Insula Creta, fiind vorba de o femeie din România. Ulterior, Ministerul român de externe a confirmat cazul şi a transmis că românca se află în autoizolare la hotel, urmând să fie transferată la alt hotel pentru a rămâne în carantină.

Etichete
Comenteaza