Breaking news Update Româncă omorâtă de rechin în Egipt. Este al doilea caz în mai puţin de 24 de ore / MAE confirmă incidentul

Româncă omorâtă de rechin în Egipt. Este al doilea caz în mai puţin de 24 de ore / MAE confirmă incidentul
| Foto: realitatea.net

Două femei au fost ucise în urma unor atacuri de rechini în Marea Roşie din Egipt, la sud de oraşul Hurghada, a anunţat duminică Ministerul egiptean al Mediului.

Update: Ministerul de Externe a confirmat duminică moartea turistei românce care a fost atacată de un rechin într-o stațiune din Egipt. Ambasada României la Cairo a luat legătura cu autoritățile egiptene și a putut stabili circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Știrea inițială: Două surse au declarat pentru Reuters că trupul unei turiste românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac care a provocat moartea unei austriece în vârstă de 68 de ani.

Ambele atacuri au avut loc la o distanţă de 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei oraşului Sahl Hasheesh, potrivit surselor, citate de Reuters.

Ministerul a precizat în declaraţia sa că a fost formată o comisie pentru a examina circumstanţele atacurilor şi eventualele motive ştiinţifice care au stat la baza acestora.

De asemenea, acesta a menţionat că guvernatorul guvernoratului Mării Roşii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităţilor în zona din jurul atacurilor.

Prima victimă a fost transferată la un spital privat local, a declarat pentru Reuters o sursă din cadrul Direcţiei pentru afaceri sanitare de la Marea Roşie. Acesta a adăugat că s-a încercat resuscitarea acesteia, dar a murit din cauza rănilor.

O sursă de securitate a mai adăugat că femeia austriacă locuia în Egipt în ultimii cinci ani cu soţul ei egiptean.

Comenteaza