România a înregistrat în martie cel mai mic număr de decese din ultimii trei ani

România a înregistrat în martie cel mai mic număr de decese din ultimii trei ani
| Foto: mediafax-foto-alexandru-dobre

Statistica oficială arată că în luna martie 2020 au decedat 22.591 de români, în scădere cu 298 de persoane faţă de perioada similară din 2019. Luna martie 2020 a marcat cel mai redus număr de decese din ultimii trei ani. Primele cazuri de decese din cauza Covid-19 au fost înregistrate în luna martie, dar din aprilie numărul acestora a început să crească semnificativ.

Peste 22.000 de români au decedat în luna martie a acestui an, numărul lor fiind în uşoară scădere faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Numărul total al deceselor înregistrate în luna martie, când am avut primele cazuri de morţi din cauza infecţiei cu Covid-19, este la cel mai redus nivel din ultimii trei ani, transmite Mediafax.

În total, în primele trei luni din acest an au murit 67.642 de români, în scădere cu aproape 4.200 de persoane faţă de perioada similară din 2019. În medie, în România mor câte aproximativ 700 - 750 de locuitori pe zi.

Martie este luna în care în România s-au înregistrat primele cazuri de deces din cauza infecţiei cu Covid-19, iar numărul acestora a crescut semnificativ în aprilie. Din 18 martie – data la care s-a confirmat primul deces din cauza noului coronavirus  pe teritoriul României – şi până în prezent au decedat 982 de persoane din cauza noului coronavirus.

Tot în luna martie, în nordul Italiei, zonă puternic afectată de epidemia de coronavirus, numărul total de persoane decedate a crescut cu 94,9% faţă de media ultimilor cinci ani, potrivit datelor institutului italian de statistică, citate de Financial Times.

Comenteaza