România - criticată de către SUA în raportul Departamentului de Stat privind traficul de persoane

România - criticată de către SUA în raportul Departamentului de Stat privind traficul de persoane
Autorităţile române au fost criticate de către SUA în raportului privind traficul de persoane al Departamentului de Stat.

SUA critică autoritățile române pentru faptul că acestea nu respectă pe deplin standardele minime necesare pentru eliminarea traficului, în ciuda eforturilor considerabile ale statului în vederea combaterii acestui fenomen, informează agerpres.

România reprezintă o țară de origine pentru bărbaţii, femeile şi copiii traficaţi în special în scopul muncii forţate, precum şi pentru femeile şi copii traficaţi în scopul exploatării sexuale. Barbaţi, femei şi copiii din România sunt traficaţi către Spania, Italia, Republica Cehă, Grecia, Finlanda, Israel, Germania, Slovenia, Marea Britanie, Cipru, Australia, Franţa, Belgia şi Statele Unite ale Americii în scopuri de muncă forţată, inclusiv cerşetorie forţată, potrivit documentului Departamentului de Stat, făcut public ieri.

Departamentul de Stat apreciazăeforturile depuse pentru combaterea traficului de persoane, dar consideră că guvernul de la Bucureşti nu respectă pe deplin standardele minime pentru eliminarea acestui trafic și recomandă României să restabilească finanţarea pentru programele de asistenţă destinate victimelor traficului de persoane.

 

Comenteaza