România e în zona maximă de risc pandemic alături de SUA, Suedia şi Marea Britanie

România e în zona maximă de risc pandemic alături de SUA, Suedia şi Marea Britanie

România e în zona maximă de risc pandemic, alături de Statele Unite, Suedia și Marea Britanie, avertizează medicii. Graficul a rezultat dintr-o analiză matematică şi arată că de o lună stăm pe un vârf cu o medie zilnică a cazurilor între 300 și 350, conform analizei EndCoronavirus.

În celelalte țări ale Zonei Roșii persistă focarele de infecție, în special în căminele de bătrâni. Ceea ce ar impune restricții suplimentare, spun medicii. În zona galbenă e un ritm lent al scăderii vârfului epidemiei, ca în Germania, Belgia, Italia și Spania. În statele din Zona verde, scăderea a fost la fel de rapidă ca urcarea. Așa a fost în Australia, Austria, Grecia, China.

Datele apar în analiza EndCoronavirus, o coaliție internațională cu peste 4.000 de voluntari epidemiologi, clinicieni, statisticieni, activiști civici. Ținta lor e formularea unor posibile soluții individualizare pe focare. 

"Acest platou poate rămâne la acest nivel o perioadă mai lungă sau mai scurtă în funcție de măsuri și în funcție de răspunsul populației la aceste măsuri recomandate. Acestea sunt cele mai importante aspecte, vedem de ce trebuie să fim extrem de responsabili față de această situație, care nu e dintre cele mai bune. Aceasta este ideea, ca populația să rețină acest grafic roșu, care este pe platou, de noi va depinde dacă se va menține, dacă va avea o curbă ascendentă sau descendentă", a declarat la digi24 Emilian Damian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza