România, fruntaşă în UE la accidente rutiere. Care este cauza infrastructurii precare şi ce autostradă ar trebui realizată de urgenţă? (CHESTIONAR)

România, fruntaşă în UE la accidente rutiere. Care este cauza infrastructurii precare şi ce autostradă ar trebui realizată de urgenţă? (CHESTIONAR)
| Foto: Asociatia Pro Infrastructura

România este în topul ţărilor din Uniunea Europeană la numărul de decese cauzate de accidente rutiere. Conform Poliţiei Române, în 2017, s-au înregistrat 8.639 accidente rutiere grave, 8.170 răniți grav și 1.950 persoane decedate.

Plecând de la aceste argumente, Asociaţia Pro Infrastructura şi Delcic au iniţiat o serie de campanii în domeniul infrastructurii rutiere din România. Înainte de a porni la drum, au realizat un chestionar despre problemele infrastructurii rutiere, care sunt urgențele, unde trebuie pusă presiune pe autorități, etc. Recent au publicat şi răspunsurile.

97% din cei 5.372 de membrii ai comunității Declic, care au răspuns la acest chestionar, cred că sunt afectați mult, sau deosebit de mult de calitatea drumurilor din țara noastră. 62% din respondenți au fost implicați deja într-un accident, pe drumurile românești.

Poza noua 21.03.2018

Cauzele preponderente ale accidentelor sunt, în opinia celor mai mulți respondenți, legate de lipsa autostrăzilor (28%) și starea precară a drumurilor (33%). Restul celor ce au răspuns la chestionar consideră că principala vină este, totuși, a șoferilor care nu reduc viteza în funcție de condițiile de drum (30%) sau sunt neatenți/obosiți la volan (9%).

Poza noua 21.03.2018

Poza noua 21.03.2018

Ce poate fi făcut? Să construim cu prioritate noi autostrăzi - 14% din respondenți; să îmbunătățim infrastructura existentă - 5%, dar, cel mai bine, ambele în același timp - 80%.

Poza noua 21.03.2018

Care este cauza pentru care avem cea mai precară infrastructură rutieră din UE? Doar 16 persoane cred că lipsa fondurilor este principala problemă. Majoritatea respondenților (peste 99%) dau vina pe corupția din sistem, pe incompetența autorităților sau pe ingerința politicului în luarea deciziilor.Poza noua 21.03.2018

 

Care cred că este autostrada cea mai importantă și care ar trebui realizată în cel mai scurt timp? 40% din respondenți cred că A1 - Sibiu Pitești ar trebui să aibă prioritate, pe locul doi A3 Ploiești - Comarnic-Brașov (27%) și a treia autostradă considerată prioritară fiind A8 Târgu Mureș - Iași (16%)

Poza noua 21.03.2018

O altă acţiunile pronită de cele două comunităţi este petiția prin care se cere autorităților să deschidă urgent traficul pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. A fost semnată de peste 16.400 de cetățeni.

Comenteaza