România, printre victimele atacului cibernetic masiv din ultimele 24 de ore. Sistemul informatic al uzinei Dacia din Mioveni a picat.

România, printre victimele atacului cibernetic masiv din ultimele 24 de ore. Sistemul informatic al uzinei Dacia din Mioveni a picat.
Mii de angajaţi au fost trimişi acasă. Renault România: Disfuncţionalităţile de la Uzina Dacia sunt o consecinţă a atacului cibernetic.

Disfuncţionalităţile de la Uzina Dacia din Mioveni sunt, la o primă vedere, o consecinţă a atacului cibernetic care a avut loc la nivel global. Pe platforma de la Mioveni a fost convocată o celulă de criză, arată Renault România.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de Direcţia Comunicare Grup Renault România, o parte a activităţii de producţie a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectată de disfuncţionalităţi ale sistemelor informatice şi mai mulţi angajaţi au fost trimişi înapoi la domiciliu.

"Măsura a fost luată pentru a preveni extinderea disfuncţionalităţilor care, la o primă vedere, sunt o consecinţă a atacului cibernetic care a avut loc la nivel global. Pe platforma de la Mioveni a fost convocată o celulă de criză care urmăreşte evoluţia situaţiei. Vom reveni cu detalii pe măsură ce vom avea noi informaţii", se arată în comunicat.

Sâmbătă, mii de angajaţi ai uzinei Dacia din Mioveni au fost trimişi acasă din cauza unei defecţiuni la sistemul informatic. Sistemul informatic din uzină a picat în noaptea de vineri spre sâmbătă, blocând total activitatea mai multor secţii robotizate.

Problemele au apărut în contextul în care o serie de atacuri cibernetice au fost semnalate în ultimele ore în zeci de ţări, între care Marea Britanie, Statele Unite, China, Rusia, Spania, Italia şi Vietnam.

 

Comenteaza