Românii din Germania: “Lăsați-ne să venim acasă în vacanță!”

Românii din Germania: “Lăsați-ne să venim acasă în vacanță!”

Cetățenii români aflați în străinătate amenință guvernul că vor organiza un protest la București dacă autoritățile din țară nu fac suficiente eforturi în combaterea coronavirusului.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Filialele din străintate ale Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), reunite sâmbătă la Frankfurt, au interpelat Guvernul României, căruia îi cer să facă verificări suplimentare privind numărul real de infectați cu noul coronavirus.

Reprezentanții filialelor au precizat că românii din străinătate se găsesc în fața imposibilități revenirii acasă pentru că la întoarcerea în țările unde lucrează vor fi obligați să intre în carantină.

Președintele AUR Germania, Dacian Maris, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu contextul tulbure actual și solicită autorităților de la București să elimine suspiciunile referitoare la numărul real de cazuri de infecții cu SARS-CoV-2.

„Noi avem de suferit aici; aveam dorința de a veni acasă în vacanță. Vedem bâlbele guvernului și cerem transparență în testarea suspecților de coronavirus”, a declarat Dacian Maris, președintele AUR Germania.

„Cetățenii români de peste hotare sunt grav afectați de numărul mare de cazuri din România. Nu vrem să acuzăm, însă dacă aceste teste nu devin transparente sau dacă numărul de infectări va scădea brusc după adoptarea legii în Parlament privind carantina și izolarea, noi, la București, vom ieși în stradă pentru românii din diaspora în preajma zilei de 10 august”, a spus George Simion, copreședinte național al AUR.

Primul partid al românilor din străinătate are filiale în 22 de țări din Europa și din America de Nord.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza