Românii nu se înghesuie să fie rezervişti voluntari în Armată. Până când mai pot depune dosarele

Românii nu se înghesuie să fie rezervişti voluntari în Armată. Până când mai pot depune dosarele
| Foto: ziare.com

Ministerul Apărării Naţionale prelungeşte, până la data de 24 iunie, campania de recrutare pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Până acum au fost depuse 482 de dosare pe 871 de locuri.

În această etapă, demarată în data de 16 mai, sunt disponibile 871 de locuri pentru toate categoriile de personal (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi).

Cei interesaţi vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar la centrul militar zonal, judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul.

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcţiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor şi corespondenţa specializărilor dobândite în viaţa civilă cu armele/serviciile şi specialităţile militare.

Detalii suplimentare pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă pot fi obţinute de la centrele militare zonale, judeţene sau de sector.

La această dată, în structurile Ministerului Apărării Naţionale se desfăşoară procese distincte de promovare, recrutare şi selecţie pentru 2.612 funcţii scoase la concurs în acest an. În acest sens este vorba de 243 de locuri pentru formarea profesională iniţială a ofiţerilor în activitate, până la data de 24.06.2022; de 449 de locuri pentru formarea profesională iniţială a maiştrilor militari şi 1.180 de locuri pentru subofiţeri în activitate, până la data de 30.06.2022; de 1.049 de posturi pentru soldaţi/gradaţi profesionişti, până la data de 22.07.2022 şi de 871 de posturi pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar, până la data de 17.06.2022.

Până în 3 iunie, s-au înscris şi au depus dosarele 9.708 de candidaţi. Pentru formarea profesională iniţială a ofiţerilor în activitate au depus dosare 1.267 de candidaţi; pentru formarea profesională iniţială a maiştrilor militari şi subofiţerilor au depus dosare 1.939 de candidaţi; pentru posturile de soldaţi/gradaţi profesionişti au fost depuse 6.020 de dosare de candidat, iar pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar, doar 482 de dosare de candidat au fost depuse.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza