Românii pot călători în Grecia şi Bulgaria, dar la întoarcere vor sta 14 zile în izolare. Când se vor ridica restricţiile

Românii pot călători în Grecia şi Bulgaria, dar la întoarcere vor sta 14 zile în izolare. Când se vor ridica restricţiile
| Foto: publimedia-shutterstock

Românii pot călători în Grecia şi Bulgaria, doar că la întoarcere vor trebui să stea 14 zile în izolare, a anunţat ministrul Virgil Popescu. Grecia redeschide din 15 iunie accesul în scop turistic şi pentru cetăţenii străini, arată un plan al Ministerului grec al Turismului.

Chiar dacă s-au deschis graniţele, dar şi plajele, călătoriile în străinătate în două dintre ţările frecventate de români în sezonul estival, Grecia şi Bulgaria, se supun în continuare unor reglementări stricte.

Ministrul economiei Virgil Popescu a declarat că românii care se întorc din Grecia şi Bulgaria trebuie să intre într-o izolare de 14 zile. El şi-a exprimat speranţa că această măsură va fi ridicată de la 15 iunie. 

Întrebat dacă, începând din 1 iunie, românii pot merge în vacanţă în Grecia sau Turcia, Virgil Popescu a precizat pentru B1: ”Sigur că pot merge. Problema care se pune - şi încă nu am finalizat discuţiile cu Grecia şi cu Bulgaria – este că, la întoarcere, regula spune că trebuie să intre într-o izolare de 14 zile. Eu cred că până în 15 iunie, când se deschide sezonul estival în Grecia şi în Bulgaria, lucrurile astea se vor reglementa şi probabil anumite ţări pot fi exceptate de la acest lucru pe bază de acorduri bilaterale. (...) Eu nu pot să recomand ceva unor turişti, e dreptul lor să se ducă în vacanţă unde îşi doresc”.

El a apreciat că mai mulţi români vor prefera turismul intern pentru că se consideră mai în siguranţă în România. „Eu, ca ministru, îmi doresc cât mai mulţi turişti străini şi români în România”, a declarat ministrul. 

”Eu sunt optimist că, în continuare, respectând regulile, vom ajunge să avem şi mai puţine cazuri de îmbolnăviri şi din 15 iunie, românii să poată merge în scop turistic în străinătate sau în România şi nu vor avea probleme la întoarcerea din afara ţării. (...) Eu sunt convins că toată lumea se va alinia în sensul deschiderii sezonului turistic începând din 15 iunie”, a mai spus ministrul Economiei.

Bulgaria urmează să extindă acordul reciproc tuturor turiştilor din România, Serbia şi Grecia, începând cu 15 iunie, a declarat ministerul de externe al Bulgariei.

Totodată, Grecia a deschis sezonul turistic intern din 25 mai, iar din 15 iunie accesul în ţară în scop turistic va fi redeschis şi pentru cetăţenii străini, arată un plan al Ministerului grec al Turismului, citat de presa locală, scrie Mediafax.

Comenteaza