Românii se implică în scandalul dintre Pepe şi Oana Zăvoranu. Majoritatea îi ţin partea lui Pepe (studiu)

Românii se implică în scandalul dintre Pepe şi Oana Zăvoranu. Majoritatea îi ţin partea lui Pepe (studiu)
Aproape toţi românii au auzit de divorţul soţilor Columbeanu dar şi de scandalul dintre Pepe şi Oana Zăvoranu, relevă un studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie Cluj. În scandalul dintre Oana şi Pepe, 57% dintre români crede că Pepe are dreptate, faţă de 33% pentru Irinel în cazul divorţului soţilor Columbeanu.

Studiul privind percepţia şi interesul evenimentelor mondene din România centralizează răspunsurile a peste 1.150 de români. Mare parte dintre răspunsuri sunt identice în ce priveşte cele două scandaluri: astfel, întrebaţi dacă au auzit de divorţul soţilor Columbeanu, 95% dintre repondenţi au răspuns afirmativ, procent identic şi la întrebarea dacă au auzit de divorţul dintre Pepe şi Oana Zăvoranu.


Pe de altă parte, oamenii reclamă un bombardament mediatic şi cer Consiliului Naţional al Audiovizualului să ia măsuri mai dure de reglementare: 57% dintre repondenţi spun că divorţul soţilor Columbeanu a fost expus în mod exagerat de către presă, procent identic şi la întrebarea privind divorţul dintre Oana Zăvoranu şi Pepe.


"Vom continua cercetările noastre, în măsura în care aceste teme de analiză vor fi considerate interesante, cu analize de profunzime asupra acestui domeniu sau chiar prin realizarea unor barometre regulate de încredere și populariate pentru actorii, institutiile sau organizaţiile spectacolului monden din România", arată directorul IRES, Vasile Dâncu. "Românii tind sã manifeste un interes mai accentuat pentru evenimente cu tentă mondenă decât pentru evenimente şi ştiri legate de politică. Singurul eveniment cunoscut în măsură mai mare decât subiectele mondene este cutremurul din Japonia, despre care au auzit 99% dintre repondenţii intervievaţi", a mai arătat sociologul clujean.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza